Favorilere Eklendi
Başvurunu Aldık !
Sana en kısa zamanda dönüş yapacağız.

Mado

Yatırım Bütçesi:
Min:1.500.000 - Max:0 tl

Gerçek dondurmayı aynı tat ve kalitede yurtiçi ve yurt dışındaki dondurma severlere sunan Mado, ilk Konsept Mağaza'sını 1992 yılında İstanbul Caddebostan’da açtı. Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarına ulaşmak için amaçlanan zincirin bu ilk halkasıydı. Türkiye’de sokak dondurmacılığından cafe dondurmacılığına geçiş, bu ilk cafe ile başlar. Dondurmayı mevsimsiz tatlı haline getiren Mado, cafelerle yeni alışkanlıkların doğmasını da sağlar böylelikle. Dondurmanın yanında, pasta, sütlü tatlı, börek, şerbetli tatlı, salep ve çesitli içecekleri ile Mado Cafe'lerin sunum zenginliği, farklı taleplere cevap verir hale geldi. 

Mado Cafe'ler, gördüğü ilgi sonucunda ilk altı ayında 20 şubelik bir zincir ile önemli bir franchising markası olacağının da sinyallerini vermiş oldu. Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da pek çok satış noktasında tüketicileriyle buluşan Mado, standardizasyon ve kalitesinden ödün vermemesinin karşılığını, 2002 yılında 'Türkiye’nin Franchising Sistemini En İyi Uygulayan Markası Ödülü' ile aldı.

Franchising Nedir?
Franchise (veya franchising), bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin, belirli süre, koşul ve sınırlar içinde, işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak, belirli bir bedel karşılığında, bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan, uzun vadeli ve sürekli bir iş ortaklığıdır.

Franchising Sisteminin Franchise Açısından Yararları Nelerdir?

  • Daha önce denenmiş, başarısı kanıtlanmış ve tanınmış bir marka ile birlikte, işletme sistemine ait teknikleri ve prosedürleri kullanmak mümkün olmaktadır.
  • Marka ile birlikte ulusal veya uluslararası standarda ve kaliteye sahip olunmaktadır.
  • Franchise veren işletme tarafından, franchise alan işletmeye eğitim hizmetleri ve uzman personel desteği sağlanmaktadır.
  • Kaliteli personel bulma, işe alma ve yetiştirme konularında franchise veren işletmenin tekniklerinden yararlanılmaktadır.
  • Mali, ticari ve personel konularında sağlanan destekle, teknik işlevlere ağırlık verilip başarı şansı arttırılmaktadır.
  • Ortak hareket edilerek küçük işletmelerin karşılaşacakları risk ve işletmecilik sorunları minimize edilmektedir.
  • Franchise veren işletmenin mali ve hukuk danışmanlarından yararlanılmaktadır.
  • Franchise veren işletmenin sürekli olarak yaptığı araştırma ve geliştirme çabalarından yararlanılmaktadır.
  • İşletmenin kuruluş aşamasında ve kuruluş yerinin seçiminde bilimsel tekniklerin kullanılması mümkün olmaktadır.
  • Kuruluş aşamasında leasing vb. kaynaklardan finansal destek sağlanması mümkün olmaktadır. Reklam ve tanıtım giderlerinden tasarruf sağlanmaktadır.
  • Franchising sistemi, girişimcinin yalnızlığını ortadan kaldırarak, kendi işini kurmanın getirdiği riskleri azaltmaktadır.
  • Franchise veren işletmeye yapılan ödemeler, başlangıçta, yeni bir işin ön yatırımından daha fazla olmasına rağmen, denenmemiş bir iş için yapılacak hata bedellerinin toplamından azdır.
  • İşletmeler için standart yönetim, muhasebe, satış ve stoklama fonksiyonları mümkün olmaktadır.

Son güncelleme tarihi: 28 Mart 2023 03:38

Yatırım Bütçesi

1.500.000 - 0 tl

Firmaya Ait İşletme Adedi

1

Bayi/Franchise Adedi

384

Bayi/Franchise Hedefi

2019 yılı için 20 yeni franchise

Sektör

Cafe / Tatlı / Pasta

Kuruluş Yılı

1965

Merkez Ülkesi

Belirtilmemiş

İl - İlçe

Belirtilmemiş - Belirtilmemiş

Proje Eğitimi

Var

Pazarlama Eğitimi

Var

Personel Eğitimi

Var

Firma Markası

Mado