Favorilere Eklendi
Başvurunu Aldık !
Sana en kısa zamanda dönüş yapacağız.

Öküz Burger

Yatırım Bütçesi:
Min:50.000 - Max:125.000 dolar

Markanızın kuruluş hikayesini kısaca anlatabilir misiniz?
Öküz burger markası 2017 yılında Mustafa UVER tarafından kuruldu. Uver ailesi Osmaniye merkezli olarak Hayvancılık, tarım, reklam, medya ve tekstil alanında 25 senedir faaliyet gösteren bir aile firması iken özellikle hayvancılık ve tarım sektöründe üreticilikten, son tüketiciye ulaşmayı hedefleyerek global bir lezzet olan burgeri yerli bir firma olarak piyasaya sürmüştür.

Markanıza uygun Franchise/Bayi aday profili nasıl olmalıdır?
Yatırımcı franchise sisteminin farkındalığında olan, sistem anlayışına hakim, profesyonel ticari hayatı özümsemiş, disiplinli ve markayı temsil etme yeteneğine sahip bir profil olmalıdır. Biz dükkan yönetmeye çalışan değil, bir sistemin devamlılığına yatkın bir anlayış arzu ediyoruz.

Öküz Burger FranchiseMarkanızı, Franchise yatırımcısı neden Sizi tercih etmeli? Markanızın öne çıkan sağladığı faydalar nelerdir kısaca anlatabilir misiniz?
Markamızın satış stratejilerinden birisi sınırsız içecek tercihidir. Ürünlerimizde kullandığımız köftemizi kendimiz üretiyoruz. Klasik doğal katkısız söylemleri yerine kabul görmüş fastfood anlayışına ilave olarak son tüketiciye konfor, hizmet ve özellikli ürün lezzeti veriyoruz. Marka klasmanı olarak global endüstriyel markalar ile butik homemade burger anlayışının sentezini oluşturduk. Son tüketiciye endüstriyel burger yerine  lezzet ve hizmet odaklı seçenekler sunuyoruz. Fiyat politikası ise homemade konseptin çok altında, endüstriyel global markalarla benzer ve bazı ürünlerde daha altında bir aralıkta seyrediyor. Bu anlayış bizi sektörde daha fazla öne çıkarıyor. Yine global markalar için 500.000 dolar yatırım bedeli istenmekle birlikte bizdeki yatırımın bedeli cadde veya avm konseptine göre 50.000 $ ile 125.000 $ arasında çok daha gerçekçi rakamlar gerektirmektedir. Yatırımcı lokasyona göre değişmekle birlikte 18 ay ile 24 ay arasında yatırımını geri kazanabiliyor. Yine royalty bedeli oranımız piyasa koşullarına göre çok daha uygun bir yüzde teşkil etmektedir. Ayrıca başa baş noktası garantisi vererek kazanç sağlayamayan dönemlerde royalty bedeli talep etmiyoruz. Yatırımcının lehine anlaşmalar yapıyoruz. Amacımız yatırımcının üzerinden para kazanmak değil yatırımcı ile birlikte kazanç sağlayabilmektir.

Öküz Burger FranchiseKaç şubeniz var? Bu şubelerin ne kadarı markanıza ait, ne kadarı franchise?
Hali hazırda yurt içerisinde aktif 42 şubemiz, yurt dışında ise New York ve Irak’ta 2 şubemiz olmakla birlikte lokasyonlarını belirlediğimiz ve önümüzdeki 3 ay içerisinde açılışını gerçekleştireceğimiz 10 şube daha zincirimize katılacak.

Karlılık oranınız ortalama olarak brüt ve net olmak üzere % kaçtır?
Karlılık oranımız ciroya göre değişmekle birlikte net %9 ile %35 arasında değişkenlik göstermektedir. Başa baş noktası sonrası brüt karlılık %55’dir.

Kost maliyetiniz ortalama % kaçtır?
Cost maliyetimiz %40-%45 aralığındadır.(ürün, ambalaj ve sarf malzeme)

Öküz Burger FranchiseFranchise (isim hakkı)  bedeli ne kadar alıyorsunuz?
İsim hakkı bedeli bir defaya mahsus olmak üzere lokasyon ve yatırımcı profiline göre 300-500 bin TL arasında değişmektedir.

Franchise sözleşmenizin süresi ne kadar?
Sözleşme 5 yıllık olmakla birlikte ,bu sürede ticari yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve karşılıklı memnuniyet halinde Bila bedel 5 yıl daha uzatılmaktadır.

Şube inşaatı anahtar teslim Siz mi yapıyorsunuz? Yoksa Franchise kendi yaptırabiliyor mu?  İnşaat m2 maliyetiniz nedir?  Demirbaş ve ekipmanlar dahil  anahtar teslimi için yaklaşık olarak ne kadar bir yatırım bütçesi gerekmektedir?
Şube mimarı tasarımı ve proje kontrolü çözüm ortağı firma tarafından hazırlanmakta ve yatırımcıya aynı firma tarafından uygulama teklifi yapılmaktadır. Uygulama yatırımcının tercihine bağlı olmakla birlikte projenin ve uygulamanın kontrolü mutlaka çözüm ortağı mimarlık firması tarafından bedeli yatırımcı tarafından ödenmek üzere yapılmaktadır. Marka olarak inşaat uygulamasından herhangi bir kazanç elde etme amacımız yoktur. Güncel değişmekle birlikte son rakamlara göre inşaat m2 maaliyetimiz 1.000 TL civarıdır.

Royality yani cirodan her ay ne kadar pay alıyorsunuz?
%4 royalty bedeli almaktayız.

Reklam katılım bedeli alıyor musunuz?
Hayır, Merkezi reklam ve tanıtım çalışmalarını biz karşılıyoruz. Şubelere yerel bazda ajans desteği veriyoruz. Ulusal bazda yaptığımız reklamlarda ise şubeler arasında pay ediyoruz.

Öküz Burger FranchiseLokasyon desteği veriyor musunuz? Bunun için bir bedel alıyor musunuz? Lokasyon belirleme amaçlı yeni nesil uygulama ve hizmetlerden faydalanıyor musunuz?
Yatırımcı adaylarına lokasyon desteği veriyoruz. Yurt genelinde çalıştığımız emlak danışmanları mevcut. Bunun harici lokasyon incelemesini istatistiki bilgileri içeren bir bilgisayar programı ile değerlendiriyoruz.(Lokasyondaki popülasyon dağılımı, yaş gelir seviyesi, öğrenim seviyesi, kamu kurumları, AVM, cazibe merkezleri,trafik yoğunluğu, vs)program harici bu konudaki uzman ekibimiz tarafından lokasyon bizzat yerinde incelenip raporlama yapılmaktadır. Bu çalışmalar için bir ücret talep etmiyoruz.

Markanızın şimdiden sonra yurt içi lokasyon önceliğiniz nereler? Yurt dışı açılım planlarınızı bizim ile paylaşabilir misiniz?
Marka lokasyon tercihimiz şu anda büyükşehirler başta olmak üzere yurt genelinde şubeleşme düşüncesindeyiz. Bunun harici ülke genelinde özellikle doğu bölgelerinde hamburger girmeyen bölgeler hala mevcut. Herkese bu hizmeti kendi markamızla sunmak istiyoruz. Yurt dışında Rusya ve Türki cumhuriyetler başta olmak üzere master franchise görüşmelerimiz hala devam ediyor. Bu konuda markamızla ilgilenen ve görüşmelerde bulunduğumuz ciddi yatırımcılar var.

Açılacak şube minimum kaç m2 olmalıdır? Ayrıca;  kaç çeşit konseptiniz var?
AVM konseptinde minimum 50 m2,cadde konseptinde minimum 200m2  bir alan istiyoruz.3 farklı konseptimiz var. Öküz burger AVM konsepti, Öküz burger cadde konsepti(burger menümüze ilave olarak kahve grubu dahil ediyoruz.)ve Öküz burger Plus konsepti (cadde konseptine ilave olarak bira grubunu dahil ediyoruz)

Açılacak şubede asgari kaç personel olmalı Sizce?
AVM konseptinde personel norm kadromuz yönetici dahil 6 kişi, Cadde konseptlerinde ise yönetici dahil 10 kişi istihdam ediyoruz.

İnsan kaynakları havuzunuz var mı? Böyle bir çözüm ortağı ile çalışıyor musunuz?
Beyaz yaka çalışanlarda bir havuz oluşturabiliyoruz ama mavi yaka personel konusunda maalesef bunu gerçekleştirmek zorlaşıyor. Çeşitli İK web hizmet sağlayıcıları ile (kariyer net, işin olsun vs) çalışıyoruz. Bunun harici merkez olarak bünyemizde destek personellerimizle şubelerimize personel konusunda hızlı bir şekilde hizmet verebiliyoruz

Öküz Burger FranchiseFranchise bayilerinize, personel eğitimleri ile ilgili, marka olarak ne gibi destekler veriyor sununuz?
Yeni açılacak şubelerimizde açılıştan 1 ay öncesinde personel alımlarını sağlıyoruz. Personelleri merkez şubemizde en az 20 gün oryantasyon eğitiminden geçiriyoruz. Açılışta operasyon ekibimiz yönetiminde şubeyi 1 hafta  işletiyor ve yatırımcıya teslim ediyoruz. Bunun harici periyodik olarak şubeler ziyaret edilerek eğitimler tazeleniyor. Yıllık bazda şube yöneticilerine ve yatırımcılara ,işletme yönetimi, personel yönetimi, pazarlama, reklam ve sosyal medya yönetimi, müşteri yönetimi vb.. konusunda uzman profesyonel eğitmenlerle eğitimler verilmektedir.

Sistem ve yazılım alt yapınız nasıl? Ne tür hizmetler sunuyorsunuz yatırımcılara?
Otomasyon sistemimizde çözüm ortağımız Erginay teknoloji. Yazılım içeriğinde satış, depo, ön muhasebe, reçete uygulaması vs. gibi işletmenin her türlü ihtiyacına cevap verecek kabiliyet ve raporlama mevcuttur. Yine online yemek siteleri ile entegrasyon, e- fatura vs. entegrasyonlarında otomasyon sistemimizde mevcuttur. Sistem güvenliğini hem bünyemizdeki server hem de bulut depo ile güvenceye almaktayız. Yine menü boardlarımız merkezi yönetim sistemi ile anlık değiştirilebilmektedir. Şubeler Web sayfamızdan bayi portalından siparişlerini verebilmektedir. Şubelere IT desteğimiz 24 saat online olarak verilebilmektedir.

Çağrı merkeziniz var mı?
Çağrı merkezi hususunda çözüm ortağı olarak 2 farklı hizmet firması ile görüşüyoruz.

Tedarikçilerinizi denetletiyor musunuz?
Tedarikçilerimizi periyodik olarak bizzat kendi operasyon ekibimiz ve bağımsız gıda güvenliği denetim firması tarafından denetlenmesini ve takibini sağlıyoruz. Yine kendi üretim tesisimizi de bağımsız gıda güvenliği denetim firması ile denetletiyoruz.

Marka pazarlama ve PR stratejileriniz doğrultusunda, marka yüzünüz var mı? Sosyal medya yönetiminiz ve reklam çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Marka yüzümüzü henüz belirlemedik.2023 yılı planlamalarımızda yurt genelinde homojen şubeleşme hamlemizi tamamladığımızda ulusal bazda yapacağımız her türlü Pr, reklam, tanıtım vs. için marka yüzümüzü lanse edeceğiz. Bu konuda elbette düşündüğümüz birkaç isim var. Marka yüzü ciddiye alınması gereken bir konu. Zira genel toplumun mutabık kalacağı bir kişilik ile çalışmak durumundayız.

Sosyal medya yönetimimiz çözüm ortağımız ajans ve bünyemizde çalışan bir uzman tarafından yönetilmektedir. Çalışmalar son tüketiciye ve franchise yatırımcısına yönelik olmak üzere 2 farklı kulvarda yapılmaktadır. Özellikle son tüketici hedef kitlemizin genç kesim olması sebebiyle sosyal medya tartışılmaz bir reklam kulvarı durumundadır. Tüm çalışmalarda hedef kitlemiz ile ortak dil  oluşturmaya dikkat ediyoruz. Tabi ki bunu kendi kurumsal prensiplerimiz çerçevesinde yapıyoruz. Sosyal medya çalışmalarında fenomen vb. kişiliklerle çalışmayı hedefliyoruz. Kısaca gerek çalışmak istediğimiz kişilikler, karakterler gerekse hedef kitlemizin hayat tarzlarını kurumsal anlayışımızla sentezleyerek doğru çalışmalar amacındayız.

Son güncelleme tarihi: 17 Mayıs 2023 01:15

Yatırım Bütçesi

50.000 - 125.000 dolar

Firmaya Ait İşletme Adedi

1

Bayi/Franchise Adedi

42

Bayi/Franchise Hedefi

2023 yılı için 25 yeni franchise

Sektör

Fast Food

Kuruluş Yılı

2017

Merkez Ülkesi

Türkiye

İl - İlçe

Belirtilmemiş - Belirtilmemiş

Proje Eğitimi

Var

Pazarlama Eğitimi

Var

Personel Eğitimi

Var

Firma Markası

Öküz Burger