Rusya Pazarına Girmek İsteyen Türk Markaları İçin "Büyük Fırsat"

Haberin tarihi: 29.04.2022 16:04:21

20. Uluslararası Franchise Fuarı - BUYBRAND EXPO 2022, 27-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Expocentre, Moskova’da organize edilecek. Her sene düzenlenen fuar, işletmesini büyütmek ve işletmesinin Rus pazarındaki konumunu güçlendirmek isteyen pek çok girişimci için başlangıç noktası olacak. 

Buybrand Franchise Fuarı 2022Mevcut ekonomik durum Rusya pazarına verilen önemin değişimiyle ilişkilendiriliyor. Pek çok yabancı firma piyasadan çekilirken, kalan yerler yeni zorluklara doğru adım atmaktan korkmayan hırslı ve kararlı girişimciler tarafından dolduruluyor. BUYBRAND EXPO 2022 de tam olarak bu durumu yansıtıyor: Fuar, kişilerin talepte bulunmalarına, işletmelerinin konumunu güçlendirmeye ve yeni ortaklar bulmalarına yardımcı olacak.

EMTG CEO’su ve BUYBRAND EXPO kurucusu Ekaterina Soayk’a göre, şu anki ekonomik durumda, bu tür ticari etkinlikler son derece önemli çünkü insanlar çıkış yolu bulmaya, yeni fırsatlar keşfetmeye ve duruma adapte olmaya çalışıyorlar.

Buybrand Franchise Fuarı 2022Yüzlerce franchise veren, potansiyel franchise alıcısı ve uzman ile aynı çatı altında bir araya gelme fırsatı, benzersiz tecrübelerin paylaşılması ve ortak bulma şansını beraberinde getiriyor. 

Franchising, girişimciliğin gelişmesi and ticari faaliyetlerin artması adına her seviyeden işletme için büyük bir önem taşıyor. Franchise veren ve alanları destekleyen programlar Rusya’nın pek çok bölgesinde başlatılmış durumda. Bunun yanında, hibeler ve imtiyazlı krediler ile franchise ile çalışmaya dair danışmanlık hizmetleri veriliyor. 

Moskova Girişimcilik ve Yenilikçi Kalkınma Departmanı Başkanı Alexey Fursin, Moskova’daki franchise destek programını başlatma kararını şu Buybrand Franchise Fuarı 2022şekilde yorumluyor: “Daha ilk seneden işletmelerine son vermemeleri için yeni girişimcilerin ilgisini çekmek bizim için önemliydi. İşte tam da bu nedenle, franchising bizim için büyük bir anlam ifade ediyor”.
Yaklaşık 200 franchising ve B2B şirketinin yer alacağı BUYBRAND EXPO 2022’ye 7000’den fazla girişimci katılacak. İş programı, franchise adayları için “Başlangıç”, tecrübeli girişimciler için “Ticaret” ve franchise yoluyla işletmelerini büyütmek isteyen şirketler için “Franchise Verenler Okulu” olmak üzere birbiriyle ilişkili üç ana başlıktan oluşacak.

22-24 Mart 2022 tarihleri arasında EMTG şirketi tarafından girişimciler için düzenlenen iş piyasası ve forumu VerSous, 130 katılımcıyı, 5087 ziyaretçiyi ve 97 konuşmacıyı ağırlayarak ticaretin hala canlı olduğunu ve bu zor günlerde bile pes etmeye hazır olmadığını kanıtladı. Katılımcı firmalar yeni ortaklıklar kurarken ziyaretçiler de işletme açma fırsatı elde etti.