Formena Diyet Yemekleri Türkiye’de Bir İlk'e Adım Atmaya Hazırlanıyor

Haberin tarihi: 8.09.2022 17:09:14

Formena Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...

Formena Diyet Yemeklerinin Kurucusu Derya ERCAN’la Diyet yemekleri sektörünü ve Şirket Hedeflerini değerlendirdik.

Formena Diyetİşletmemizden bize bahsedebilir misiniz?
Formena diyet yemekleri Türkiye’de Ankara merkezli olarak 2015 yılında kurulmuş olan bir diyet yemek şirketidir. Şu an için Faaliyetlerini Ankara ve Antalya’da sürdürmektedir. ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sertifikasına sahip mutfaklarımızda her gün binlerce paketli öğün çıkartmaktayız. Bu öğünleri uzman diyetisyenlilerimizle beraber kişilerin kalorisini hesaplayarak ve menülerini belirleyerek hazırlamakta ve diyet yemeklerini termal çantalar içinde mikrodalgaya dayanıklı FDA onaylı kaplarla birlikte kişilerin evlerine teslim etmekteyiz. Yoğun tempoda çalışan ya da bir türlü istediği kiloya inemeyen müşterilerini zayıflatmaya yönelik bu sistemde, şimdiye kadar ulaştığımız verilere dayalı olarak %98 başarı oranını yakaladık. Bu bizim için gurur verici.

Bizim için diyet yemekleri Sektörünü ve büyümesini değerlendirebilir misiniz?
2015 yılından bu yana her yıl sektör büyümekte diyebilirim. Ve bu büyüme %30lar seviyesinde.
Sadece diyet yemekleri olarak da değil, bilinçli tüketicilerin sayısı her geçen gün artmakta. Günümüzde Katkısızı sağlıklı beslenme lüksten çıkıp bir ihtiyaca dönüşmekte. Bu ihtiyaç doğrultusunda da piyasa şekil almakta. Her geçen gün piyasaya yeni oyuncular girmekte diyebilirim.2023 hedeflerimizde bizde markalarımızda piyasadaki pazar payımızı arttırmak istiyoruz.

Bu yıl ve gelecek yıllar için şirket hedeflerinizden bahsedebilir misiniz? 
2022-2023 yılı hedefleri içerisinde bayiliklerimizin sayısını arttırmak, özelliklede İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde bayilikler kanalı ile satış yapabilmek var. Ayrıca 2022 yılı içerisinde sağlıklı atıştırmalıklar ürün grubunda 3 çeşit ile üretimini yaptığımız yeni markamız Fürdey marketlerdeki yerini aldı. Gluten, ilave şeker, tatlandırıcı, trans yağ ve katkı maddesi içermeyen bu sağlıklı atıştırmalıkları; hem sağlıklı beslenmek isteyenler için hem de diyet yapanlar için bir ara öğün alternatifi olarak üretmeye başladık. Bu bizim için heyecan verici, bu sayede sadece bağlı olduğumuz şehirlerde değil tüm ülkede satış kanalı oluşturmuş olduk.

Formena çatısında ulaştığımız bu başarının arkasında müşteri memnuniyetine dayalı yaklaşımla hareket ettik. Bu yaklaşımla birlikte sağlıklı yaşam ve beslenme bilincini de ürünlerimize ve üretimlerimizde de uygulamaya başladık. Amacımız, sağlıklı beslenme standartlarımızı koruyarak bilinçli tüketime önem veren herkese kolay ulaşılabilir olmak. 

Hedeflerimizde ve planlamalarımızda ülke içinde tüm lokasyonlar da satış yapabilmek yer alıyor. Bu hedef doğrultusunda çalışarak Türkiye’de İlk Ve Tek olarak kalori gruplarına göre sınıflandırılmış, dondurulmuş diyet yemekleri fikrini çıkardık. Planlama, saha ve analiz çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Bir terslik olmazsa 2022’nin son çeyreğinde dondurulmuş hazır pişmiş diyet yemeklerimizi ülke genelinde satışa sunacağız.

Formena olarak bayilik sisteminden faydalanmak isteyenlere ne tür faydalar sağlamaktasınız?
Bayilik vereceğimiz kişilere sağladığımız altyapılar şöyle sıralayabiliriz: Diyetisyen desteği, sistem desteği, websitesi, mobil uygulamalarımız, menüler, yemek reçeteleri, personel eğitimleri, malzeme ve ekipman yönlendirmesi, çağrı merkezi kurulumu ve yönlendirmesi, danışmanlık ve destek hizmetleri diyebiliriz ayrıca mevcut ilde tek bayi olma garantimizde mevcut.
 

Formena Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...