Favorilere Eklendi
Başvurunu Aldık !
Sana en kısa zamanda dönüş yapacağız.

Ziebart Türkiye

Yatırım Bütçesi:
Min:200.000 - Max:200.000 dolar

Türkiye'de Ziebart'ın hikayesi şirketimiz kurucusu İnş. Yük. Müh. Suha Uluçay, Amerika’da yaşarken, 1973 model Ford Mercury Montego'sunu Ziebart'a götürerek edindiği tecrübeye dayanmaktadır. Türkiye'ye döndükten yıllar sonra otomobilinin hala yepyeni korunduğunu farkeden Uluçay, 1990 yılında, Ziebart International Corporation ile yapılan anlaşma ile Amerika’dan Ziebart’ın “Türkiye Ana Lisansörlüğü” hakkını almıştır. Böylece şirketimiz, Pro-Tek Oto Koruma ve Geliştirme Ltd. Şti., Ziebart Markası ile Türkiye’de sektörün kurucusu olmuştur.
 
İlk uygulama istasyonunu Mayıs 1991 de 4.Levent’te açarak, araç koruma sistemlerinin uygulamaları ile Türk otomobil severlerinde "Oto Koruma"adı altında farklı ve yeni bir anlayış ve alışkanlık yaratarak hizmet vermeye başlamıştır. Türkiye şartlarının test edilerek tüketicinin olumlu cevap verip vermeyeceği incelenip olumlu sonuç alınmasından sonra ilk franchise bayiliği 1993'te Ankara'da verilmiştir. 1995, 1996 ve 1997 yıllarında altısı İstanbul'da olmak üzere toplam 11 yeni bayilik verilmiştir. Bu çalışmalar sonucunda, merkezi A.B.D.'de bulunan Uluslararası Franchising Birliği (I.F.A.), Ziebart’ın Türkiye Ana Lisansörü olan firmamızı önce 1996 yılında, sonra da 2000, 2004 ve 2008 yıllarında "Yılın En Başarılı Ana Lisansörü" seçmiştir. Böylece Ziebart camiasında bu ödülü 4 defa alan tek ülke olma ayrıcalığına kavuşulmuştur. Faaliyete başladığından beri geçen 20 yıl içinde firmamız ayrıca 1996, 1999, 2000, 2004 ve 2010 yıllarında da "Üstün Başarı" ödülleri almıştır. Ziebart Türkiye, 2005 yılında ise “Toplam Hizmet Kalitesi Ödülü”ne lâyık görülmüştür. İstanbul'daki Güneşli İstasyonu, tüm Ziebart İstasyonları arasında 2010'un en iyi lokaysonu ödülünü almıştır. 20. yılını kutladığı 2011 yılında Endonezya'da gerçekleştirilen Ziebart Uluslararası Ziebart Ana Lisansörleri Konferansın'nda aldığı 3 ödülün yanında 20. yıl plaketini de almıştır.
 
Bugün Ziebart’ın Türkiye’deki bayilik ağında, İstanbul’daki 9 büyük istasyonun yanında Ankara’da 1, İzmir’de 1, Bursa’da 2, İzmit, Diyarbakır, Erzuruım, Kahramanmaraş, Mersin ve Sakarya'da 1'er istasyonu, İstanbul Florya'da Ziebart Express istasyonları ile toplam da 20 istasyona ulaşılmıştır. İstanbul’daki 4. Levent İstasyonu hala şirketimize bağlı yönetilmektedir.

Ziebart’ın faaliyete başladığı 1991 yılından beri geçen süre içinde, Türkiye'de franchise sistemine ilgi gün geçtikçe artmış, franchising konusunda büyük gelişmeler sağlanmış, bu da sistemin tüketici tarafından da artık doğru olarak algılanmasını sağlamıştır. Pro-Tek Ltd. Şti. 1997 yılından beri Türkiye'nin akredite franchising birliği olan UFRAD (Ulusal Franchising Derneği)’nin üyesidir.

Pro-Tek, İstanbul’da, genel merkezindeki teşkilatı ile bir yandan Amerika’daki ana kuruluşla ilişkileri yürütmekte, malzeme takibini ve ithalatını yapmakta, bir yandan da bayilerinin teknik ve satış elemanlarını eğitmektedir. Genel merkezin Türkiye satış müdürlüğü ile teknik müdürlüğü, ülkedeki tüm bayilerin ürün ve hizmet kalitesini sürekli denetlemekte, müşteri tatminini %100 düzeyine getirmek için bayileriyle birlikte çaba sarf etmektedir.

Gerek Amerika’da, gerekse Türkiye’de yapılan sürekli çalışmalar, Ziebart’ın hem dünyada, hem de Türkiye’de sektörün zirvesinde kalmasını sağlamaktadır. Hedefimiz, otomobillerin korunması, temizliği ve aksesuar uygulamalarında daima tüketicinin birinci tercihi olmaktır.
 
Kurucumuz İnş. Yük. Müh. Suha Uluçay’ın yakalandığı amansız hastalığa Kasım 2008'de yenik düşerek vefat etmesinin ardından, onun hizmet sektöründeki ilkelerine sadık kalarak, geçen 20 senede yaptığımız gibi, en önemlisi olan “% 100 Müşteri Tatmini” ilkesi, bize ileriki yıllar için de ışık tutacaktır. Yeniliklere açık olmamız, Ziebart’ın getirdiği yeniliklileri kısa sürede Türkiye’ye de getirerek istasyonlarda hizmete sokmamıza da etki göstermektedir. Pro-Tek bu düşünce ve enerjiyle, hizmetlerini Türkiye’nin diğer önemli bölgelerindeki otomobil severlere de ulaştırmaya çalışmaktadır.

Son güncelleme tarihi: 24 Ocak 2019 05:59

Yatırım Bütçesi

200.000 - 200.000 dolar

Firmaya Ait İşletme Adedi

25

Ortalama Kâr Oranı

%40

Kârdan Alınan Pay

Alınmıyor

Bayi/Franchise Hedefi

2019 yılı için 10 yeni franchise

Sektör

Otomotiv

Kuruluş Yılı

1959

Merkez Ülkesi

Amerika Birleşik Devletleri

İl - İlçe

Belirtilmemiş - Belirtilmemiş

Proje Eğitimi

Yok

Pazarlama Eğitimi

Yok

Personel Eğitimi

Yok

Firma Markası

Ziebart Türkiye